אי מתאים למטבח
חלומם של בני משפחה רבים הוא ליהנות מאי אשר ימוקם במטבח ביתם. לכן כאשר עוברים לדירה חדשה או משפצים דירת יד שנייה שרוכשים, נעים מאד כשיש שטח שאפשר למקם בו אי מתאים למטבח וכך בני הבית שנהנים לבשל יוכלו לבשל יחד. כאשר יש כמה עמדות עבודה, הדבר יהיה נוח והרבה יותר מעשי. כדי לבצע מהלך זה מומלץ להיעזר במעצב פנים אשר ימדוד את כל החלל הקיים ויציע כמה אופציות שמשלבות את הנראות המיטבית ואת הפונקציונלית הנכונה ביותר בכל מטבח. מבחינת הצורה ההנדסית שלו כמו מלבן, או מרובע ועל פי הגודל האפשרי וכך לא תהיה חסימה או צפיפות במטבח.
הישראלים אוהבים מאד לבשל וככל שיש תוכניות העוסקות בבישול בטלוויזיה והרשתות החברתיות מוצפות במתכונים, רעיונות וסרטונים, כך הם כמהים יותר לבצע תהליכים זהים בעצמם. או לחלופין כשהם מזמינים שף פרטי עד הבית אשר מכין עבורם מאכלים, מטעמים וקינוחים יוצאי דופן שכל האורחים מלקקים את הידיים בסיומה של הארוחה המשביעה.
אי מתאים למטבח בהתאם לצורה הגיאומטרית של המטבח
בשלב הראשון כדאי להתייעץ עם האדריכל או המעצב ולגבש חשיבה והחלטה לגבי נראותו של האי. המגמה היא שמבחינה חיצונית הוא ייראה כמו המטבח, וכך תהיה המשכיות בנראות של כל הרהיטים במטבח. דגם שהוא כפרי קלאסי, נאנו טכנולוגיה, מודרני פורמייקה או צבוע בתנור.
לאחר מכן, מחליטים לגבי משטח העבודה, אם הלקוחות מעדיפים משטח שיש מסוג גרניט או אבן קיסר, משטח עץ בוטצ'ר או קוריאן.
השימושים השונים באי במטבח
אי מתאים למטבח יכול לשמש לכמה מטרות, האחת היא משטחי עבודה לשימוש השוטף כדי להכין מאכלים ומאפים. שימוש נוסף הוא שהאי משמש דלפק לארוחות עבור בני הבית. באמצע השבוע לא תמיד כל בני הבית אוכלים באותה השעה עקב אילוצים כמו לימודים ועבודה ולכן כשההרכב אינו מלא או רק לפעמים נמצאים כולם, אפשר לשבת סביב האי ולאכול.
מכיוון שהאי נראה כהמשכיות של ארונות המטבח, המגמה היא להכניס צבע באמצעות הכיסאות הגבוהים ולכן רבים מהלקוחות מעדיפים לרכוש כמה כיסאות שהם זהים בנראותם בגוון אחיד שאינו דומה לגוון של הארונות, או לחלופין כמה כיסאות שהם בגוונים משתלבים כמו שלושה גווני פסטל, שקיימים שני כיסאות מכל צבע. אופציה מעניקה למטבח מראה חדש, ססגוני ורענן.
אחסון מתחת לאי במטבח
אחד היתרונות הגדולים של אי מתאים למטבח, הוא בכך שהוא מייצר שטח אחסון נרחב מאד כתוספת לשטחי האחסון בארונות המטבח. אפשר לאחסן בארונות הללו כלי מטבח שונים, מוצרי מזון, מכשור כמו מיקסר, טוסטר ועוד.
המגמה היא להשאיר את משטחי העבודה הן מעל האי והן מעל ארונות המטבח התחתונים ריקים מציוד ובכך יוצרים נראות שטח של מטבח שהוא גדול הרבה יותר מהגודל האמיתי שלו. כמו כן אפשר לקבוע מתחת לאי שורה של מגירות צרות או רחבות, כדי לאחסן אביזרים שונים.